Evista Evista Levelezés

Kedves Ügyfelünk!

E-mail postafiókját webmail és IMAP/POP3 szolgáltatással egyaránt elérheti:

Amennyiben kérdése merülne fel a levelezéssel kapcsolatban, kérjük használja az oldal alján megadott support felületek egyikét.

Levelezési szabályzat

Jelen szabályzatunk az osztott szervereken üzemeltetett ügyfél postafiókokra vonatkoznak. Akik jelen szabályzatban meghatározott feltételeket nem találják kielégítőnek, vagy tevékenységükhöz elegendőnek, kérjük jelezzék dedikált szerver konfiguráció iránti igényüket, melyet teljesen az Önök igénye szerint fogunk konfigurálni.

​ Postafiók méretére vonatkozó szabályok:

2020.01.01.-től életbe lépett új tárhelycsomag kiosztásunkat használó felhasználók esetén a csomagban meghatározott tárhely méret alapján történik a korlátozások. (Bővebben: https://evista.hu/emailtarhelycsomagok)

Azok az ügyfelek, akiknek régebbi, tárhelycsomagja van, kérjük vegyék fel a kapcsolatot értékesítő kollégáinkkal, ahol egyeztethetnek az új tárhelycsomagokról. A régi tárhely beállítások 2020. 12. 01.-től 1GB/postafiók méretre lesznek korlátozva automatikusan.

​ Levélküldési limitek:

Óránként 50 címzettnek, naponta 300 címzettnek lehetséges e-mailt küldeni, mely bármilyen megosztásban történhet. Pl.: egy e-mail 50 címzettel, vagy 50 e-mail egy címzettel.

​ Hírlevél/tömeges e-mail küldési beállítás:

Ilyen esetben javasoljuk dedikált szerver vásárlását, ahol a limiteket az Önök igényéhez igazítjuk, vagy javasoljuk valamilyen hírlevél küldésre specializálódott szolgáltató igénybe vételét (pl.: MailChimp)

​ Levélküldési méret korlátozás:

Egy küldendő e-mail mérete fejléccel, tartalommal, és csatolmánnyal együtt nem haladhatja meg a 25 MB-ot. Amennyiben ennél nagyobb csatolmányt kell elküldeni, kérjük vegyenek igénybe valamilyen fájlmegosztó szolgáltatót (Pl.: WeTransfer), vagy igényeljék dedikált szerver szolgáltatásunkat.

​ Automatikus kitiltás:

Ügyfeleink védelme érdekében szerverünk monitoroz minden bejelentkezési kísérletet. Amennyiben 10 percen belül 5 hibás bejelentkezési kísérletet észlel a rendszerünk egy bizonyos IP címről, automatikusan kitiltja azt 10 percre. Kérjük amennyiben azt tapasztalják, hogy hirtelen elérhetetlen lesz mindenkinek a levelezés, várjanak 10 percet amíg a tiltás automatikusan feloldódik. Ezzel egy időben kérjük keressék meg, hogy melyik eszköz próbál hibás bejelentkezési adatokkal csatlakozni.

​ Kompromittálódott postafiók jelszó:

Amennyiben egy ügyfél postafiókjához tartozó jelszót illetéktelenek megszereznek és ezzel spammelnek, Evista Kft. fenntartja a jogot, hogy egyoldalúan – a szerver IP reputációja és a többi ügyfél levelezésének védelme érdekében – a kompromittálódott postafiókot letiltsa.
Ezzel egy időben a domain alatt elérhető többi e-mail címre küldünk egy értesítést, hogy az adott fiókot letiltottuk. A feloldást csak a Support elérhetőségeken (lent) történő megkeresés esetén van módunkban eszközölni, jelszó módosítással együtt. Ezzel egy időben kérnénk egy rövid leírást, hogy milyen lépéseket tettek az új jelszó kompromittálódása ellen.

​ Automatikus levél továbbítás:

Szervereinken van lehetőség a beérkező e-maileket továbbítani más e-mail címre.
Ennek beállítását a https://mail.e-vista.hu/postfixadmin/users/login.php webcímen, a teljes e-mail cím és jelszó páros megadása után az „Átirányítás beállítása” menüpontban tud megtenni.
Ha olyan weboldalakról érkeznek e-mailek, melyeket a többi szolgáltató spam-nek minősít. (pl.: hasznoscuccok.eu) és az ilyen feliratkozások miatt spamként visszapattannak e-mailek, e-mailben megkérjük a tulajdonost, hogy iratkozzon le. Ha továbbra is fennáll a spam továbbítás, Evista Kft. fenntartja a jogot, hogy egyoldalúan megszüntesse az átirányítást.

​ Automatikus távollét beállítása:

Ennek beállítását a https://mail.e-vista.hu/postfixadmin/users/login.php webcímen, a teljes e-mail cím és jelszó páros megadása után az „Automatikus Válasz” menüpontban tud megtenni -tól -ig dátum párossal.

​ Spam mappa automatikus törlése:

A spam mappába kerülő üzeneteket a rendszer automatikusan 30 nap után törli. Kérjük rendszeresen ellenőrizzék spam mappájukat!.

​ Biztonsági mentés:

Ügyfeleink levelezéséről biztonsági mentést készítünk. 2 hónapra visszamenőleg vannak mentések egyre ritkuló ütemben. Ezekből a mentésekből külön díjazásért lehetőség van korábbi e-mailek visszaállítására.

​ Naplózás:

Rendszerünk 190 napra visszamenőleg napi bontásban tárol napló fájlokat, melyek segítségével nyomon követhető a kimenő, beérkező, és a postafiókon végzett műveletek (bejelentkezés, törlés, letöltés)

​ Csatolmányokra vonatkozó korlátozások:

Rendszerünk a beérkező és kimenő e-mailek csatolmányait is ellenőrzi antivírus programmal. A .exe .vbs .pif .scr .bat .cmd .com .cpl .dll kiterjesztésű fájlok, illetve a application/x-msdownload, application/x-msdos-program, application/hta MIME típusú csatolmányokat a rendszer automatikusan törli az e-mailel együtt. Ez abban az esetben is igaz, amennyiben tömörített állományban található ilyen fájl.

​ Spam szűrés:

Szervereinken rendszeresen elemezzük a beérkező kézbesíthetetlen üzeneteket, melyek spam mintára utálnak és ezeket a domain-eket Spam listára vesszük a saját szűrési algoritmusunkban.

​ Webmail szolgáltatás:

Webmail szolgáltatásunk elérhető a következő címen:
https://mail.e-vista.hu/
A felhasználói név a teljes e-mail cím szükséges a bejelntkezéshez!

​ Support felület:

Kérjük hibabejelentéseiket, kérdéseiket az alábbi csatornákon keresztül juttassák el hozzánk:
• saját e-mail a support@evista.hu címre
• Webmail a support@evista.hu címre
• https://support.evista.hu hibabejelentési felület.