Evista Pályázat

A kedvezményezettnek az alábbi tartalmi elemeket szükséges megjelenítenie a honlapján a projekthez kapcsolódóan:

A kedvezményezett neve: EVISTA Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: „ Mesterséges intelligenciával vezérelt munkaidő-követés”

A szerződött támogatás összege: 58 690 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 55 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt eredményeként létrejött egy olyan online több rendszerből álló szoftverkörnyezet és hozzá tartozó asztali alkalmazás, amely a mesterséges intelligenciának köszönhetően új alapokra helyezi a munkaidő nyilvántartását, ez a Tracksy.

Az alkalmazás a mesterséges intelligencia segítségével, a beállított adatok alapján segíti a munkaidő pontosabb naplózását. Ennek következtében egy vállalat alkalmazottainak az adminisztrációra fordított ideje csökkenhet, a vezetőség pontosabb képet kaphat, növekedhet a hatékonyság. 

 

A kifejlesztett eszköz új alapokra helyezi a munkaidő követést és redukálja az adminisztrációt. A rendszer egy mesterséges intelligenciát használó szolgáltatásból, három szerver oldali alkalmazásból, egy webes kliensből, egy asztali alkalmazásból, valamint az asztali alkalmazáshoz illeszthető kiegészítő alkalmazásokból áll. 

A dolgozók az asztali alkalmazásban követhetik figyelemmel, valamint módosíthatják a munkaidő naplójukat.

A távolról menedzselhető és frissíthető kiegészítőket egy webes fájlszerver tárolja le, az asztali alkalmazás erről a fájlszerverről mindig a legfrissebb verziót tölti le, és telepíti a rendszerre. A kiegészítők képesek naplózni a munkát a Visual Studio Code alkalmazásban, továbbá az egérmozgás, vagy billentyűleütés meglétét. Az aggregator és a szerver oldali alkalmazás között a mesterséges intelligencia szolgáltatása található meg. A mesterséges intelligencia az aggregátorról lekérdezhető, illetve felhasználóra és idő intervallumra szűrhető adatokat feldolgozza, ebből összeállít egy munkaidő naplót. Az összeállított naplót az aggregátornak küldi vissza, majd az aggregátor továbbítja ezt a szerver alkalmazás felé.

Az összeállított adatok pontosságát az adatok mennyisége eredményezi, minél több adat áll rendelkezésre, annál pontosabb becslést ad. Az asztali alkalmazásban módosított bejegyzéseket a rendszer konstansnak tekinti így az biztosan egy fix bejegyzés marad, ebben az esetben is az alkalmazás az aggregátornak küldi el a beállítást, az asztali alkalmazásban mindig a mesterséges intelligencia által szolgáltatott adatok jelennek meg.

A felhasználók a jogosulási szintnek megfelelően a böngészőn elérhető webes interfészt használva nyomon követheti a munkaidőt, kezelheti a felhasználókat, a projekteket, feladatokat hozhat létre, módosíthat, feladatot delegálhatnak.

A projekt befejezési dátuma: 2020.09.28.  

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00300


 


A kedvezményezett neve: EVISTA Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: „Rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése az Evista Kft.-nél”

A szerződött támogatás összege: 10 260 589 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Az Evista Informatikai Kft. független kreatív ügynökségként alakult, kreatív online és offline megoldásokat – így például grafikai tervezést, alkalmazásfejlesztést vagy webfejlesztést – kínál kis- és középvállalkozások számára, illetve elérhető árú fejlesztő tevékenységet végez, reklámkampányt készít. Az Evista Informatikai Kft. a nagyobb volumenű munkákban látja a fejlődési potenciált, éppen ezért folyamatosan fejleszti munkavállalóit és kölcsönös megelégedettség esetén erőforrásokat áldoz a munkavállalói megtartására.

Célunk projektünk megvalósításával az volt, hogy átfogó képet kapjunk a szervezet belső működéséről és az atipikus, rugalmas foglalkoztatásra való nyitottságáról mind vezetői, mind munkavállalói szinten és kiemeljük azokat a lehetőségeket, amelyek biztosítják a rugalmas foglalkoztatás feltételeit. Emellett meghatározni kívántuk azt is, hogy melyek azok a területek, amelyek fejlesztésével, átalakításával és a kapcsolódó stakeholderek képzésével megvalósítható a rugalmas foglalkoztatás.

Az átvilágítás során megállapításra került, hogy a cég hatékonyságát eredményesen növeli, a szektorra jellemző munkavállalói fluktuációt csökkenti és további esélyteremtő potenciállal is rendelkezhet, amennyiben az irodavezető, fejlesztési vezető, ügyvezető, online marketinges, sales menedzser mellett a 10 fejlesztő-programozó, illetve a 3 grafikus és 2 sales munkatárs számára megteremtik a rugalmas foglalkoztatás kereteit. A munkakörök átalakításával és az átalakításhoz kapcsolódó képzésekkel a kötetlen munkarendet illetve távmunkát törzsidő meghatározásával atipikus, rugalmas foglalkoztatási formát látjuk célravezetőnek. Ez az Evista Informatikai Kft. szervezetében 13 főt érintett.

A projekt keretében a rugalmas foglalkoztatás bevezetéséhez kapcsolódóan mentor került alkalmazásra, tanácsadást vettünk igénybe SzMSz, HR szabályzat kialakításához, illetve különböző munkavállalói és vezetői képzéseket és műhelymunkákat valósítottunk meg. Vezetői képzésre 9 alkalommal került sor, vezetői workshopra 5 alkalommal. Munkavállalói kézpésre 3 alkalommal került sor, munkavállalói workshopra 15 alkalommal. A projekt keretében a rugalmas munkakörök kialakításához kapcsolódóan 3 notebook beszerzése is megvalósult.

A projekt befejezési dátuma: 2018.05.26

A projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00424