Tracksy

A kedvezményezett neve: EVISTA Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: „ Mesterséges intelligenciával vezérelt munkaidő-követés”

A szerződött támogatás összege: 58 690 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 55 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt eredményeként létrejött egy olyan online több rendszerből álló szoftverkörnyezet és hozzá tartozó asztali alkalmazás, amely a mesterséges intelligenciának köszönhetően új alapokra helyezi a munkaidő nyilvántartását, ez a Tracksy.

Az alkalmazás a mesterséges intelligencia segítségével, a beállított adatok alapján segíti a munkaidő pontosabb naplózását. Ennek következtében egy vállalat alkalmazottainak az adminisztrációra fordított ideje csökkenhet, a vezetőség pontosabb képet kaphat, növekedhet a hatékonyság.

A kifejlesztett eszköz új alapokra helyezi a munkaidő követést és redukálja az adminisztrációt. A rendszer egy mesterséges intelligenciát használó szolgáltatásból, három szerver oldali alkalmazásból, egy webes kliensből, egy asztali alkalmazásból, valamint az asztali alkalmazáshoz illeszthető kiegészítő alkalmazásokból áll.

A dolgozók az asztali alkalmazásban követhetik figyelemmel, valamint módosíthatják a munkaidő naplójukat.

A távolról menedzselhető és frissíthető kiegészítőket egy webes fájlszerver tárolja le, az asztali alkalmazás erről a fájlszerverről mindig a legfrissebb verziót tölti le, és telepíti a rendszerre. A kiegészítők képesek naplózni a munkát a Visual Studio Code alkalmazásban, továbbá az egérmozgás, vagy billentyűleütés meglétét. Az aggregator és a szerver oldali alkalmazás között a mesterséges intelligencia szolgáltatása található meg. A mesterséges intelligencia az aggregátorról lekérdezhető, illetve felhasználóra és idő intervallumra szűrhető adatokat feldolgozza, ebből összeállít egy munkaidő naplót. Az összeállított naplót az aggregátornak küldi vissza, majd az aggregátor továbbítja ezt a szerver alkalmazás felé.

Az összeállított adatok pontosságát az adatok mennyisége eredményezi, minél több adat áll rendelkezésre, annál pontosabb becslést ad. Az asztali alkalmazásban módosított bejegyzéseket a rendszer konstansnak tekinti így az biztosan egy fix bejegyzés marad, ebben az esetben is az alkalmazás az aggregátornak küldi el a beállítást, az asztali alkalmazásban mindig a mesterséges intelligencia által szolgáltatott adatok jelennek meg.

A felhasználók a jogosulási szintnek megfelelően a böngészőn elérhető webes interfészt használva nyomon követheti a munkaidőt, kezelheti a felhasználókat, a projekteket, feladatokat hozhat létre, módosíthat, feladatot delegálhatnak.

A projekt befejezési dátuma: 2020.09.28.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00300

A Tracksy forráskódja bárki érdeklődő számára elérhető és letölthető a nyilvános GitLab felületen: https://gitlab.dev.e-vista.hu/tracksy